• Tel: +381 63 591 817
0 Artikala
Korpa je trenutno prazna!
Vaši Proizvodi Ažuriraj cenu

Tabela pada pritiska u PE (okiten) cevima

Pri početku projektovanja našeg zalivnog sistema, važno je odrediti dimenzije cevovoda. Imali smo prilike da smo morali projektovati zalivni sistem na 25 litara u minuti, a pumpa je mogla preko 100 litara vode dati u minuti, iz prostog razloga, što je glavni vod postavljen od cevi od ¾ cola (25 mm), I nije bilo mogućnosti da se zameni debljim. Važno je znati koliko vode imamo na raspolaganju, I koliko nam je potrebno I na osnovu toga staviti cevi.

Proces montaže prskalice za travu na cev

Ovim video prilogom želimo da Vam prikažemo po nama najjednostavniji i najjeftiniji proces montaže prskalica na cevi.

U videu se prikazuje prskalica Hunter PGP ADJ, ali sama izvedba je ista i za ostale tipove prskalica (Hunter Pro Spray, Hunter PSU, i Hunter PGJ ADJ). 

Šta treba znati o izvoru vode za zalivni sistem

Kad počinjemo sa projektovanjem našeg zalivnog sistema, ono što treba prvo da uzmemo u obzir je izvor vode. Tu spada kvalitet i količina vode u jedinici vremena. Na osnovu toga koju površinu trave zalivamo, određujemo koliko prskalica je potrebno da pokrijemo naše zelene površine. Ako naprimer imamo 10 litara vode  u minutu, a prskalice nam koriste ukupno 20 litara, onda zalivni sistem delimo na dva dela, i odjednom radi samo polovina prskalica.

 

Tipovi prskalica

U zavisnosti od potrebe, kod automatskih zalivnih sistema razlikujemo zalivanje veštačkom kišom( POP-UP) ili“ kap po kap“ zalivanje, koje samo natapa zemlju ispod biljaka. Travnate površine, kao i površine koje imaju malo prepreka za mlaz vode iz prskalica uglavnom zalivamo POP-UP prskalicama.